Waarom Massage

Massage is een uitstekende therapie die al eeuwenlang bestaat. In oude Chinese schriften van 2700 voor Christus wordt al verwezen naar een dagelijks ritueel van zelfmassage voor soepele spieren en organen als preventie voor gezondheidsproblemen.

Eigenlijk doen we dit in onze moderne westerse samenleving dagelijks en onbewust. Wanneer spieren of gewrichten stijf of overgevoelig aanvoelen gaan we vanzelf rekken, strekken, wrijven of drukken. Dit zijn al de eerste massagetechnieken.

Ons lichaam met zenuwen, gewrichten, spieren en organen, maar ook met emoties, gedachten, overtuiging en gevoelens maken van ons wat we zijn. Wanneer deze lichamelijke en geestelijke aspecten van ons niet meer met elkaar in balans en harmonie zijn dan gaan we dat op de één of meerdere manier uiteindelijk voelen.

Massage is een van oorsprong natuurlijke therapie die alle gebieden van het menselijk lichaam kan bereiken.

Massage bevordert, versterkt en stimuleert:

  • De zintuigelijke waarneming van de verschillende huidlagen; zowel voor wat betreft ontvangst als verdere geleiding van gevoelens;
  • De bloedsomloop en lymfestroom waardoor schadelijke stoffen beter en sneller kunnen worden afgevoerd;
  • De werking van diverse organen in ons lichaam;
  • De ontspanning van spieren en ander weefsel waardoor opstoppingen en pijn beter kunnen wegvloeien;
  • Het immuun stelsel waardoor weerstand tegen allerlei ziektes wordt vergroot;
  • De emotionele en geestelijke balans als tegenwerking tegen onderhuidse spanningen, stress, vermoeidheid en slapeloosheid;
  • Het herstellend vermogen van ons lichaam wat zich kan uiten in dagelijkse beslissingen of het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Eigenwaarde en zelfvertrouwen en waarmee ieder beter kan omgaan met dagelijkse spanningen.

Wil je een massage?

Ben je geinteresseerd geworden om je te laten masseren?