Cupping is hot

Cupping werkt zeer effectief in bestrijding van pijn en spanning in spieren. Op dit moment is cupping erg populair onder sporters om hun sportprestaties te verbeteren. Cupping laat je spieren sneller herstellen. Een voorbeeld daarvan zijn de olympische zwemmers in Rio met grote paarse cirkels op hun rug. Voor celebs is het nieuwste wondermiddel in de strijd tegen cellulite of veroudering.

Cupping is oude geneesmethode

Cupping is een zeer oude alternatieve geneesmethode die zowel in het oosten als in het westen voorkwam.

In Sjamanisme was cupping een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. Hiervoor waren uitgeholde horens van de dieren gebruikt. De oudste verwijzingen naar het gebruik van cupping zijn afkomstig uit China. Geschriften van 28 jaar n. Ch. en een traditioneel gezegde beweren dat acupunctuur en cupping, meer dan de helft van de kwalen genezen.

Cupping wordt toegepast op de acupunctuur punten. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft blokkades van Chi op. Ook verhindert cupping dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf grip krijgen op iemand met een verzwakte lichamelijke gesteldheid. Een verzwakte lichamelijke gesteldheid is vaak het resultaat van een verzwakte “Jing Chi” wat staat voor essentiële vitale levensenergie. Dit kan vervolgens leiden tot een verzwakt “Wei Chi” of immuunsysteem.

Ook in het Egypte van 2500 jaar v.Ch. was men al vroeg bekend met het gebruik van cupping. Hier ontstond ook een tweede methode; “wet cupping” in het Arabisch genoemd Hijama Door gebruik te maken van wet cupping komt het overbelaste (onreine) bloed naar boven. Vanuit Egypte hebben vervolgens de Grieken dit overgenomen.

3 Soorten cupping

DRY MASSAGE CUPPING:
hierbij worden de glazen kopjes op de huid geplaatst en samen met olie heen en weer bewogen over de huid.

DRY CUPPING:
Hierbij wordt de huid omhoog getrokken en er meer bloed naar de plek wordt getrokken. Er wordt gewerkt met speciale glazen (cups). Vandaar de naam “cupping”.

WET CUPPING:
Na de behandeling wordt de huid door middel van kleine sneetjes geopend. Wet cupping behandeling wordt bij massagepraktijk Touch Your Soul NIET gebruikt.

Behandeling

Na een intake gesprek wordt klassieke massage / bindweefsel massage of combinatie hiervan gegeven.
Vervolgens worden op de huid glazen geplaatst en vacuüm getrokken. Door de cups in een bepaalde volgorde te verplaatsen worden de meridianen (energiebanen die essentiële vitale levensenergie, oftewel chi, vervoeren) gestimuleerd. Deze heeft een ontspannende, helende en enorme dieptewerking.
Tenslotte worden nog alle spieren gemasseerd.

Het is raadzaam om alcohol te vermijden na deze therapie en voldoende of beter veel water of thee drinken. Zo kunnen afvalstoffen makkelijker en sneller lichaam verlaten.

“Cup Kisses” (donkere plekken op de huid als gevolg van het vacuüm onder de cup) zijn over het algemeen binnen een week weer weggetrokken. Deze massage wordt gedaan met behulp van hand gemaakte glazen vacuüm cups.

Cupping behandeling:

  • werkt zeer effectief in bestrijding van pijn en spanning in spieren;
  • verklevingen worden los gemaakt;
  • het afvalstoffen en vocht afgevoerd;
  • zuurstofrijk bloed komt naar stagnerende spieren en de huid;
  • verbetert beweging van energie chi;
  • stimuleert bloedsomloop;
  • activeert lymfe;
  • reinigt het lichaam van zuurrijke en giftige stoffen (bloedstasis) en voorkomt dat deze stoffen zich vermeerderen naarmate we ouder woorden;
  • heeft ontspannende en helende werking.

Al bijna een jaar bezoek ik – met enige regelmaat – de massagepraktijk Touch Your Soul. Het blijf – iedere keer weer – een heerlijke ervaring. Prima bereikbaar met fiets, ov of auto en met voldoende parkeermogelijkheden. Vanaf het moment dat je aankomt merk je de rust en kan je je heerlijk overgeven aan een vakkundige massage. Lekker achtergrond muziekje, warme handdoeken en glaasje water, kortom het ontbreekt je aan niets. Heerlijk om je lichaam onder (vakkundige) handen te laten nemen. Het is erg prettig dat ik steeds met dezelfde persoon te maken hebt. Die weet ook waarvoor ik kom en bekijkt wat bij mij past. Laatste keer ook plaatselijk wat cupping “ontvangen”. Voel me echt beter!

Ankie

Interesse?

Wil je een Cupping-behandeling?